Skip to main content
YOGAYAMAS YINYOGALÄRARUTBILDNING FÖRDJUPNING: The Fluid Athlete
2017-11-24

Yogayamas fördjupningskurs inom Yin Yoga lärarutbildningen är en fortsättning av Yin Yoga grundkursutbildning. 

 

Kursinnehåll:

 

 • Fascia – fördjupande studier (exempel: proprioception och myofascia, fascia and elastic recoil, fascia och kronisk smärta, dehydration, att träna och återuppbygga fascia)
 • Myofascial release tekniker för ben, fötter, höfter, nacke och skuldror
 • Kraften i Qi
 • Yin yoga i skadeförebyggande syfte
 • Yin yoga i återhämningssyfte
 • Yin yoga och mental träning
 • Yin yoga och självstudier/insikt
 • Prestation och att vara ”bekväm i det obekväma”
 • Mindfulness i träning och tävling
 • Att undervisa yin yoga för atleter – röst och språk
 • Yin och Yang i yoga och träning
 • Repetition av benets fyra muskelgrupper och IT bandet (från Yin Yoga: The Foundations)
 • Yin yoga för ryggraden, armar och vrister, lår och höfter, vader och fötter, nacke och skuldror
 • ”The power of the pelvic tilt”
 • Case studies: The Runner, The Surfer, The Climber

 

Fascia är en av de viktigaste och samtidigt minst förstådda vävnaderna i kroppen. Det är också en av de mest förbisedda aspekterna av atletisk träning, prestation och återhämtning. Som atlet finns en tendens att fokusera enbart på muskler, och först när skada uppstår börjar lösningar eftersökas, där fascia är en viktigt del.

 

Yin Yoga både förlänger och förstärker de djupa lager av fascia som finns i kroppen, och är ofta känd som ”yoga för lederna”. Det är en exceptionellt gynnsam praktik för atleter, då yin yoga kan förbättra både prestations- och återhämtningsförmågan ur flertalet perspektiv. Att integrera yin yoga i sin vardag som atlet är ovärderligt. Ökad prestanda och livslängd i sitt atletiska utövande, minimerad överträning och potentiell skada, återhämtning, samt förebyggande och hantering av olika typer av stress. Yin yoga fungerar även som ett verktyg vad gäller mental träning och fokus.

 

Yin Yoga kan ge åtkomst till alla delar av kroppen, men inriktar sig främst på den nedre halvan av kroppen, ”från navel till knä”, med stort fokus på ländrygg, höftleder och lårets muskelgrupper. En idrottares lår: hamstrings, quadriceps, gluteus och IT Band är högtrafikområden som används i löpning, surfing etc. Med i genomsnitt 3-10 minuters vila i varje yin yoga position, där vi försiktigt "smälter" fascian som omger musklerna i dessa områden samt skapar starkare vävnader (ligament, senor) som kan tåla mer belastning är yin yoga ett ypperligt verktyg för alla atleter. Denna långsamma och fokuserande strategi kan vara överraskande intensiv och återställande på alla nivåer.

 

Denna yin yoga utbildning riktar sig till dig som är yin yoga lärare med ett genuint intresse för att undervisa yin yoga för atleter. Den är även tänkt för dig som är yin yoga lärare som generellt vill fördjupa dina studier i fascia och yin yoga.

 

Huvudlärare:

 

Sofie Ringsten.

 

Sofie har en bakgrund som polis och elitidrottare inom brottning. Efter en skada i tjänsten som polis kom hon i kontakt med yoga, som senare blev hennes heltidsyrke. Sofie är specialiserad i att utbilda yogalärare i yin yoga, och jobbar även med yin yoga för atleter, samt specialgrupper inom polisen. Hon studerar yin yoga med Paul Grilley, samt anatomi genom internationella forskare inom fascia. Sofie är själv sponsrad atlet med fokus på ultralöpning och sup surfing, och är även sup yoga pionjär i Sverige tillsammans med Surfbussen. 

 

HÖSTEN 2017

24-26 NOVEMBER 2017, del I

FREDAG 9-17, LÖRDAG 9-17, SÖNDAG 9-17

15-17 DECEMBER 2017 del II

FREDAG 9-17, LÖRDAG 9-17, SÖNDAG 9-17

 

PRIS: 7900 SEK

 

ANMÄLAN HÄR 

*Endast elever som fullföljt Yin Yoga grundkurs 50 timmar med Sofie Ringsten kan anmäla sig till denna fördjupningskurs. 

 Denna kurs är även en delkurs i Yogayama Teacher Training 300 timmar – fördjupningsutbildning. För mer information om utbildningen i sin helhet, se här

Här kan du läsa mer om yinyoga och inspirerande workshops på yogayama, En resa genom de fem elementen - en Yin Yoga workshop serie med Sofie Ringsten 

 

 

 

maj 2017

juni 2017

augusti 2017

september 2017

oktober 2017

november 2017

december 2017

juni 2018

Mer om Ayurveda

Idag är Ayurveda ett godkänt medicinskt system i Indien som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus och som också har sin egen läkarutbildning.

Läs mer om Ayurveda »

Kontakt

Yogayama AB
Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

info@yogayama.se
www.yogayama.se

Org. nr: 556646-8277

Vårt Nyhetsbrev