Skip to main content
Yogamytologi och filosofi - 20 timmar
2017-04-01

Vad är yogamytologi? Ja det kan vara och är många saker; det kan handla om den kärleksfulle, osjälviske apguden Hanuman som hjälper rädda sin herre Ramas älskade Sita då hon kidnappats till Sri Lanka. Yogamytologi kan också vara historien om Vashista, guden Brahmas egen son, då han kämpar med kung Vishwamitra över vem som ska äga Nandini, kon som ger sin ägare allt han eller hon önskar. 

En annan känd yogamyt är den om Matsyendra, när han som liten sväljs av en stor fisk och sedan i 12 år stannar i fiskens mage där han tjuvlyssnar på när Shiva undervisar sin gemål Parvati om yoga. 

Alla dessa myter och de tusentals andra historier som finns inom yogatraditionen skiljer sig all åt men de har alla det gemensamt att de försöker lära oss något om oss själva och den värld vi lever i. Att få ta del av och lära sig mer om yogans alla myter och traditionella historier ger ytterligare en dimension både åt den egna praktiken och, om du är yogalärare, åt undervisningen.

Under den här fördjupningsutbildningen får vi flera av de klassiska myterna och historierna inom yogatraditionen berättade för oss samtidigt som vi lär oss mer om namnen på många av våra allra vanligaste yogapositioner: vem var egentligen Virabhadra, Ashtavkra och Koundinya och varför finns det så många djur inom yogan: Lion's pose, Peacock Pose och Crow Pose.

Att få fördjupa sig inom denna del av yogatraditionen är både ett roligt och spännande sätt att skapa och uppleva en starkare förankring till den flera tusen år gamla yogatraditionen och alla de utövare som genom tiderna berättat och återberättat dessa historier.

Efter utbildningen kommer du ha en större förståelse för yogans ursprung, historia och hur traditionen utvecklats. Med kunskap om både myter och karaktärerna i dessa historier kan vi lättare tolka för yogan avgörande texter som t.ex. Bhagavad Gita.

FÖRKUNSKAPER:

Kursen vänder sig både till yogalärare samt utövare som önskar fördjupning inom yogans mer filosofiska delar. Ingen förkunskap krävs.

Kursen ges på engelska

LÄRARE:

Ratheesh Mani är född och uppvuxen i Kerala, Indien.Som barn började han att studera den fem tusen år gamla indiska hälsoläran ayurveda tillsammans med sin farfar och därefter präglades både hela hans barndom, liksom hans hem, av yogiska traditioner och principer.

Vid 14 års ålder, åkte Ratheesh ensam till Himalaya för att studera vedisk filosofi och yoga. Sedan dess har han undervisat yoga över hela världen till exempel i Malaysia, USA, Kanada, Maldiverna, Tyskland, Schweiz, Sverige, Spanien och Frankrike.

På Yogayama undervisar Rateesh både yin och hatha klasser samtidigt som han är en viktig del av lärarutbildningen.

DATUM: 

1-2 april 2017

TID:

08.00-16.00

PRIS:

3800 kr

ANMÄLAN HÄR

Denna kurs är även en delkurs i Yogayama Teacher Training 300 timmar – fördjupningsutbildning. För mer information om utbildningen i sin helhet, se här

 

maj 2017

juni 2017

augusti 2017

september 2017

oktober 2017

november 2017

december 2017

juni 2018

Mer om Ayurveda

Idag är Ayurveda ett godkänt medicinskt system i Indien som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus och som också har sin egen läkarutbildning.

Läs mer om Ayurveda »

Kontakt

Yogayama AB
Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

info@yogayama.se
www.yogayama.se

Org. nr: 556646-8277

Vårt Nyhetsbrev