Skip to main content
Restorative Yoga - 25 timmar
2017-06-15

Essensen i restorative yoga utgörs av vila, återhämtning och återuppbyggnad.

I en restorative-klass bjuds vi in att stanna upp, koppla av och finna stillhet. Med hjälp av olika yogapositioner skapar vi förutsättningar för kropp, nervsystem och sinne att varva ner och påbörja återhämtning.

Syftet med denna grundkurs är först och främst att erhålla en egen erfarenhetsbaserad upplevelse av denna unika metod och därifrån skapa förståelse för vad restorative yoga innebär.

UPPÄGG & STRUKTUR

  • I denna kurs vi kommer att utforska olika restorative-positioner och linjering med stöd av hjälpmedel såsom filtar, bolsters och klossar samt variationer och modifieringar av dessa positioner
  • Praktisk genomgång av bakåtböjningar och framåtfällningar, rotationer samt enklare inversioner.  
  • Uppbyggnad och sekvensering av yogasessioner - tillämpning av restorative
  • Tid och utrymme kommer att ges till fördjupning av upplevelsen av och förståelsen för Savasana, samt varför den anses vara den viktigaste positionen.
  • Fysiologisk genomgång av det parasympatiska nervsystemet samt avslappningens många positiva effekter. 
  • En orientering och genomgångav betydelsen av stress, vanliga reaktioner på stress, samt mönster och coping-strategier. 
  • Förhållningssättet till tid belyses som en viktig del av praktiken, och vi diskuterar hur de yogiska principerna kan appliceras även utanför yogamattan.
  • Genomgående tema för kursen kommer att vara bejakande av "varande bortom görande", och vi pratar om de eventuella utmaningar som det innebär att bara vara i stillhet.

“Restorative yoga is the use of props to support the body in positions of comfort and ease to facilitate relaxation and health.”

— Judith Hanson Laster, Ph.D., pionjären inom restorative yoga i väst.

FÖRKUNSKAPER:

Kursen riktar sig till som vill fördjupa sig inom restorative yoga samt till yogalärare som önskar inkludera restorative i sin undervisning.

LÄRARE:

Sarah Jonsson har arbetat som yogalärare i över 15 år och undervisat restorative yoga sedan 2008. Hon har en bakgrund inom beteendevetenskap med examen i psykologi, inriktning stress och copingstrategier. Sarah studerar terapeutisk yoga tillsammans med Judith Hanson Lasater, pionjären inom restorative yoga, och assisterar även vid ett flertal av Judiths utbildningar runt om i världen. 

 

DATUM: 

Sommarintensiv:

15-18 juni

 

Hösten

del I, 2-3 september
del II, 7-8 oktober

 

TID: 09.00-16.00

TOTALPRIS: 4500

PLATS: YOGAYAMA SJÖSTADEN

ANMÄLAN HÄR

Denna kurs är även en delkurs i Yogayama Teacher Training 300 timmar – fördjupningsutbildning. För mer information om utbildningen i sin helhet, se här

 

maj 2017

juni 2017

augusti 2017

september 2017

oktober 2017

november 2017

december 2017

juni 2018

Mer om Ayurveda

Idag är Ayurveda ett godkänt medicinskt system i Indien som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus och som också har sin egen läkarutbildning.

Läs mer om Ayurveda »

Kontakt

Yogayama AB
Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

info@yogayama.se
www.yogayama.se

Org. nr: 556646-8277

Vårt Nyhetsbrev