Skip to main content
Pedagogik och effektiv kommunikation – 20 timmar
2017-09-30

Det är inte vad du säger – det är HUR du säger det!

Det är numera allmänt accepterat i presentations- och talarsammanhang att vad som sägs endast utgör en del av en presentation och att det är minst lika viktigt hur något sägs och framförs. 

Under denna kurs tittar vi närmare på yogalärarens viktigaste pedagogiska verktyg och hur du som lärare kan kommunicera övertygande, effektivt och inspirerande – oavsett vem du har framför dig.

Du kommer lära dig använda rösten som ett verktyg, vi diskuterar och tränar på placering i rummet, demonstrationer och hur dessa kan blandas upp med assisteringar för skapa en trygg och förtroende ingivande miljö i syfte att maximera inlärning hos eleverna samt göra undervisningen både rolig och lättsam för både lärare och deltagare.

Vi studerar även grundläggande retorik och du får lära dig att plocka fram din egen personlighet och styrkor i lärarrollen för att bli den bästa läraren och pedagogen du kan vara, efter dina unika förutsättningar.

Kursen varvar hela tiden teori med praktiska övningar där vi både tränar röst, kroppsspråk och rörelse med flera olika lärare med helt olika perspektiv.

Du kommer under utbildningen bli filmad och få konkret feedback och personliga råd om hur du kan optimera och effektivisera din undervisning, både i samtal och i rörelse genom att justera mindre saker i ditt framförande.

Lärare på utbildningen är:

Maria Salomaa är skådespelare i både film, på TV och på scen. Maria verkar både i Finland och Sverige och förutom skådespeleriet är hon även hängiven yogi (flera av er har säkert mött henne på Yogayama). Hon kommer prata om vad man på skådespelarspråk kallar "scenframställning" och vi ska även få jobba med rösten och hur vi når ut till hela rummet samt göra flera praktiska övningar i syfte att hitta vårt ”eget” uttryck i lärarrollen

Julia Tollin är retorikexpert och ska lära oss "snacka snyggt". Vi får en kurs i grundläggande retorik och hur vi kan använda det när vi både förbereder och undervisar en klass. Julia blandar föreläsning med praktik  på ett sätt som bäde är allmänbildande och konkret.

Sara Granström - Sedan år 2001 har Sara arbetat som yogalärare i Stockholm, hon är numera Experienced Registered Yoga Teacher enligt Yoga Alliance och undervisar även som Senior Teacher på Samahita Retreat (www.samahitaretreat.com), en av de mest framstående yogaskolorna i Asien. Sara har utbildat yogalärare både i Sverige och utomlands sedan 2004 med en specialisering inom områden som pranayama, chanting och pedagogik.

Datum: 30/9 – 1/10 2017

Tider: 08.30-16.30

Pris: 3800 SEK

ANMÄLAN HÄR

Denna kurs är även en delkurs i Yogayama Teacher Training 300 timmar – fördjupningsutbildning. För mer information om utbildningen i sin helhet, se här

 

maj 2017

juni 2017

augusti 2017

september 2017

oktober 2017

november 2017

december 2017

juni 2018

Mer om Ayurveda

Idag är Ayurveda ett godkänt medicinskt system i Indien som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus och som också har sin egen läkarutbildning.

Läs mer om Ayurveda »

Kontakt

Yogayama AB
Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

info@yogayama.se
www.yogayama.se

Org. nr: 556646-8277

Vårt Nyhetsbrev