Skip to main content
Linjering och assisteringar* – 25 timmar
2017-11-10

Ashtanga Vinyasa yogans grundare Sri K Patthabi Jois lär ha sagt ”without touch, progress is very slow”. Assisteringar är traditionellt en grundpelare inom yogaundervisningen och ett viktigt verktyg i rollen som yogalärare.

Under denna kurs går vi igenom anatomin, linjeringen och tekniken bakom ett antal olika grupper av assisteringar (framåtfällningar, rotationer, bakåtböjningar och så vidare), hur man anpassar varje asana till utövaren samtidigt som vi ägnar en stor del av tiden åt att praktisera på varandra.

Kursen riktar sig till yogalärare som önskar utvecklas och känna sig säkrare i assisteringar och samtidigt få en ökad förståelse för hur olika yogautövare har olika förutsättningar och därmed bör assisteras på, ibland, helt olika sätt.

 

Utbildningens innehåll:

1. Olika utövare har olika kroppar och kräver olika assisteringar

2. Skillnaden mellan korrigeringar, justeringar, assisteringar och modifieringar

3. Hur och varför vi modifierar asanas

4. Hur och varför vi assisterar och justerar elever i asanas

5. Linjering, ”alignment”, i både positioner och rörelse

6. Användningen av tillbehör, klossar, bälten, filtar och bolster: när, var hur

7. ”The power of touch”: hur vi placerar händer, fötter etc. när vi assisterar

8. Förståelse av energiflödet i kroppen, i asana och rörelser

9. Att känna in (och förstå vad som händer) när det ”säger stopp”

10. Öva att undervisa

11. Praktiska övningar

12. Praktiska och teoretiska hemuppgifter

 

FÖRKUNSKAPER

Kursen vänder sig till yogalärare som önskar fördjupa både sin praktiska och teoretiska kunskap om hur vi modifierar och assisterar yogaasanas och rörelser.

EFTER AVSLUTAD KURS

Efter avslutad kurs kommer du med större självförtroende och trygghet kunna hjälpa dina elever att utvecklas, både i klassammanhang och med privata elever.

Du har fått en gedigen förmåga för att ”läsa” och förstå olika kroppar. Du vet att det inte bara finns ett sätt att assistera har lärt dig att utifrån dina elevers individuella behov anpassa justeringar och assisteringar till just personen du har framför dig.

Samtidigt har du erhållit en ”verktygslåda” av olika tekniker och metoder för justeringar, assisteringar och modifieringar av flera grupper av asanas.

 

UPPLÄGG

Varje kursdag börjar kl. 07:30 och slutar ca 17.00. Vi äter lunch runt 12.30 och har kortare pauser under förmiddagen och eftermiddagen.

  

LÄRARE

Caroline Westling har sedan barnsben varit mycket intresserad av filosofi och som tonåring blev hon inspirerad av sin farmor att börja med yoga. Hon började först med Hatha Yoga för att senare fortsätta med Ashtanga Vinyasa Yoga, och det var också inom denna tradition hon tog första lärarutbildning.

Under sin lärarutbildning på Yoga Works i Los Angeles under 2006 blev det tydligt att Caroline både hade en förkärlek och stor fallenhet för sekvensering och ”alignment” vilket idag utgör grunden i alla hennes undervisning.

Idag har hon över 1000 timmars lärarutbildningar från olika delar av världen och har studerat med några av världens främsta lärare, som t.ex. Maty Ezraty. I sin dagliga practice har hon vägledning från sin guru Ratheesh Mani.

 

 DATUM:

10-12/11 2017

TID:

Kl. 07.30-17.00

PRIS

4800 kronor

 

ANMÄLAN HÄR

 

Denna kurs är även en delkurs i Yogayama Teacher Training 300 timmar – fördjupningsutbildning. För mer information om utbildningen i sin helhet, se här.

 

maj 2017

juni 2017

augusti 2017

september 2017

oktober 2017

november 2017

december 2017

juni 2018

Mer om Ayurveda

Idag är Ayurveda ett godkänt medicinskt system i Indien som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus och som också har sin egen läkarutbildning.

Läs mer om Ayurveda »

Kontakt

Yogayama AB
Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

info@yogayama.se
www.yogayama.se

Org. nr: 556646-8277

Vårt Nyhetsbrev