Skip to main content
Gravidyoga 50-timmar
2017-10-27

Yogayama Teacher Training Gravidyoga 50 timmar

En graviditet, och även tiden efter förlossningen, är en väldigt speciell i en människas liv. Utöver stora fysiska förändringar sker även stora omställningar mentalt, samt energi- och känslomässigt. Yoga under och efter graviditet bidrar till ett dokumenterat större välmående, i många fall en lättare förlossning, snabbare återhämtning och ett mer närvarande föräldraskap. 

Idag rekommenderas yoga som förlossningsförberedelse på de flesta vårdinrättningar i Sverige och efterfrågan på särskilda gravidyogaklasser är stor. För många blir just gravidyoga ett första möte med yoga i allmänhet. Kvinnor som redan utövar yoga fortsätter i större utsträckning att yoga på vanliga klasser, men med lämpliga modifieringar.

I denna utbildning som leder fram till Yogayamas gravidyoga-lärare certifiering får du som önskar undervisa gravidyoga  den kunskap och de verktyg du behöver för att i yogasalen skapa ett tryggt rum där glädje, oro, rädsla, lycka och yoga ryms och den gravida får vara helt och hållet sig själv.

Kursen innefattar:

 • graviditetens påverkan på kroppen – fysiologiskt, hormonellt och energimässigt.
 • andningens betydelse under graviditet och förlossning.
 • Verktygslådan: rörelser och asana för graviditet och förlossning
 • avslappningstekniker och kroppscanning
 • meditation för graviditet och födande
 • föreläsning med barnmorska
 • assisteringar
 • modifieringar för vanliga komplikationer under graviditet, såsom bäckensmärta och diastas.
 • att utveckla en gravidyogaklass
 • att utveckla en gravidyogakurs
 • etik: synen på den födande
 • språk och samtalsteknik: att stödja, stärka och inkludera 

Efter avslutad kurs kan du planera och genomföra en gravidyogakurs på egen hand. Du har djupare förståelse för den gravida yogautövaren och kan anpassa en yogaklass efter fysiologiska, känslomässiga såväl som energetiska behov.

 

Förkunskaper

Kravet för att gå yogayamas gravidyogalärarutbildning är att deltagaren har en grundutbildning som yogalärare på minst 200-timmar, alternativt en motsvarande kunskap/erfarenhet inom yoga. Om du har specifika frågor kring förkunskaperna för denna kurs kontakta Cecilia Wong, cissi@sanghayoga.se

 

Lärare och föreläsare

Linnea Mitchell ser yogan som ett utmärkt verktyg för något de flesta av oss behöver idag: grundning och en möjlighet att möta oss själva mitt i det dagliga ”bruset” och alla krav. 

Hon upplever att många kvinnor kommer till yogamattan första gången under just en graviditet då de söker något som tar hänsyn till de fysiska, mentala och känslomässiga förändringar som en graviditet innebär. 

Det Linnéa hoppas den gravida kvinnan får med sig från hennes klasser är inspiration till att våga tro på sig själv, hämta kraft inifrån och en slags egen tillåtelse att fatta rätt beslut åt sig själv. 

Hennes förhoppning är att kunna inspirera kvinnor till just detta; att med hjälp av rörelse, andning, meditation och avslappning, rikta fokus inåt och finna den där platsen där vi är trygga, orädda, glada och känner medkänsla i allt vi gör.

Cecilia Wong Yoga för mig är en filosofi och en vetenskap som ger mig handfasta redskap att leva mitt liv i mer balans. Jag tilltalas av kopplingen mellan den fysiska kroppen, andningen och själen; att jag genom regelbunden asana- och andningsträning få tillgång till fler delar av mitt inre.

Att undervisa är en stor del av min egna yogapraktik. Det är en sann ära att få dela andra människors yoga - det är genom deltagarna jag lär mig allra mest om mig själv.

Jag tror på kvinnans enorma kapacitet och styrka. Graviditet och födande är en djup källa att hämta kraft från, oavsett hur de ser ut; därför har jag valt att jobba med yoga under och efter graviditeten. 

Jag hoppas att, genom mina klasser, kunna stärka kontakten med den inre rösten och återlämna rätten till självbestämmande till eleven. Jag önskar att alla får tillgång till en yogapraktik som passar just dem.

Upplägg och tider

Kursen är på totalt 50 timmar, fördelad över två helger, inklusive två fredagskvällar.

Datum: 

Del I, 27-29 oktober

Del II, 8-10 december

Tider som gäller under kursen är:

Fredag: 16.30-19.00

Lördag: 08.00-17.00

Söndag 08.00-17.00

Varje dag tar vi en längre lunch samt bryter för kortare pauser på förmiddag och eftermiddag.

 

Förutom den schemalagda tiden ingå även ett antal praktiska och teoretiska hemuppgifter i kursen.

Pris: 7900 SEK

ANMÄLAN HÄR

Denna kurs är även en delkurs i Yogayama Teacher Training 300 timmar – fördjupningsutbildning. För mer information om utbildningen i sin helhet, se här

 

maj 2017

juni 2017

augusti 2017

september 2017

oktober 2017

november 2017

december 2017

juni 2018

Mer om Ayurveda

Idag är Ayurveda ett godkänt medicinskt system i Indien som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus och som också har sin egen läkarutbildning.

Läs mer om Ayurveda »

Kontakt

Yogayama AB
Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

info@yogayama.se
www.yogayama.se

Org. nr: 556646-8277

Vårt Nyhetsbrev